Luk vindue
Architectural Products
Print
Inspiration - Perforationer


 INSPIRATION

 

Spændende og unikke løsninger med gode akustiske egenskaber - forskellige designs, strukturer og mønstre. 

Mogens Rasmussen A/S tilbyder mange spændende akustiske metalloftsystemer og vægbeklædningsløsninger, der opfylder de fleste ønsker og behov for funktion og design.

Her sættes der fokus på PERFORATIONER, som ud over at spille en vigtig rolle i forhold til akustisk regulering af rum - også giver arkitekter og andre design-indvolverede en interessant indgangsvinkel til design af det helt unikke loft eller vægpanel til eks. aulaen og møde- eller storrumskontoret.

Akustik
Det at opnå det mest optimale niveau af lydabsorption er kritisk i rum og arealer hvor en god lyd og formindskelse af denne er vigtig. Den totale kapacitet af lydabsorbtion af et rum er i dette tilfælde en afgørende faktor, dvs. de fælles egenskaber for rummets overflader eks. vægge, lofter og gulve, men også møblering og indretning samt hvor mange mennesker, der skal befinde sig i rummet er vigtige faktorer for at der kan opnås den mest optimale lyd.

Det helt korrekte valg og tilpasning af mønster og akustisk filt er med til at forsikre at de akustiske egenskaber i metalloftet lever op til det behov der må være for akustisk regulering i det pågældende byggeri. 

 

 
Lys
En måde at anvende lyset i arbejdet med loftet er ved at sætte lys bag ved de perforerede loftplader, herved kan der også opnås mange forskellige spændende effekter. Se billeder ovenfor...
 
Des lysere at loftfladen er, desto mere refleksion er der af lys i rummet. En lav andel af perforeret panelareal vil derfor producere en højere refleksionsværdi. Dette er bla. anvendeligt ved uplight i forbindelse med skærmarbejde hvor indirekte lys er et ønske. Alt efter hvor meget lys der er i rummet eller der skal vindes i rummet kan perforationen derfor også tages i betragtning. 
 

 
Design, Struktur og Mønstre
Der findes mange forskellige perforationsmønstre – herunder bla. firkantede, runde og rombeformede. Ud over standardprogrammet leveres perforationerne i flere forskellige størrelser fra ultramicro til mere specielle og specifikke størrelser. Perforationerne kan leveres i et lige eller diagonalt mønster som standard eller efter ønske.
 
 
Det er også muligt at få et motiv efter ønske standset ud i loftpladen. Som det ses på billederne er Edvard Munchs maleri Skriget og motivet af en Audi TT perforeret ind i en loftplade. Dette giver bla. en spændende effekt anvendt, som dekoration eks. på væggen.
 
 
 
I starten af spottet ses et nyt og spændende perforationsmønster - Urban forest.
Dette perforationsmønster er specielt udviklet i samarbejde med arkitekten til at skabe et skovmiljø i storbyen.
For at skabe den helt rigtige effekt, er der, som det ses ilagt lys bag de perforerede loftplader. Ideen er, at man når man kigger op i eller langs loftet får oplevelsen af at befinde sig under en kæmpe trækrone hvor lyset trænger ned igennem kronens blade. Perforationsmønstret er kontinuerligt i alle retninger og har derfor ingen start eller slut.   (Klik her for pdf af mønsteret)

 
Filtens dominans
Endnu en faktor, der spiller en væsentlig rolle i det endelige design, er den filt der pålimes de perforerede lofts- eller vægpaneler for at absorbere støj i lokalet. Denne kan leveres i flere forskellige farver efter aftale hvor standarderne er hvid og sort. På billedeksemplerne nedenfor ses det tydeligt hvor stor en indflydelse at valg af filtfarve har i forhold til det endelige resultat.

RAL 9011 RAL 7035 RAL 9010

Vi håber at dette spot har været med til at inspirere til arbejdet med perforationer og de mange muligheder dette giver.
Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information om de mange muligheder og vi kommer også gerne på et uforpligtende besøg.

Klik her for en printvenlig PDF-udgave af denne side.
Klik her og se vores udvalg i akustiske loftsystemer.
For yderligere information om perforationer, kontakt Jan Frydenlund, dir. tlf: 6341 2492.

Ønsker du at bliver orienteret, når vi opdaterer nyhedsspottet,
så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 

Mogens Rasmussen A/S | Industrivej 3B | DK-5500 Middelfart | Tel.: +45 64418033 | Fax.: +45 64418422 | CVR: 19262677 | mra@mras.dk | Sitemap