Luk vindue
Architectural Products
Print
NESAs ny hovedsæde
Kort om NESAs ny hovedsæde - arkitektur og solafskærmning

Et åbent og enkelt hus
I en lineær bevægelse følger el-virksomheden NESAs ny hovedsæde Lyngbyvejens svage bue. Fra motorvejen fremtræder huset som en glasvæg, der spejler de flimrende bevægelser fra hurtige biler: To af vor tids energifelter forenet i et vejsving i Vangede.

Det lange, strømlinede hus tilfører det ellers helt almindelige stykke motorvej en livfuld spænding, og skærmer samtidigt området bag huset for motorvejens støj. Arkitektoniske retningslinier for hovedsædet har været åbenhed, overskuelighed og fleksibilitet. Og der er således skabt et enkelt og meget transparent hus med masser af dagslys og visuel kontakt på kryds og tværs.

Behageligt indeklima
Ud imod Lyngbyvejen er støjdæmpning, udluftning og dagslysindtag løst i ét eneste greb - en dobbelt glasfacade:
  • Den dobbelte glasfacade fungerer som buffer mod vejens støj
  • Mellemrummet mellem de to lag glas er udnyttet til udsugning af overskydende varm luft
  • I mellemrummet er ophængt en solafskærmning af automatisk styrede aluminiumlameller.
Solafskærmning - LUXALON MEGA persienne
Husets arkitekter, Hvidt & Mølgaard A/S, har i tæt samarbejde med LUXALON udviklet persiennernes konstruktion og design specielt til arkitekturen i NESA-husets facade. Husets lineære bevægelse understreges af 3 meter lange persienner, som glider naturligt ind i den langstrakte facades 6 meter-modul.

For at minimere antallet af lameller, og for at opnå konstruktiv stabilitet, har lamellerne fået en let buet form og en øget bredde. En perforering af lamellerne filtrerer det dagslys, der strømmer ind igennem facaderne, og bidrager til et blidt og behageligt lys i kontorerne.

Funktionsbeskrivelse
Formålet med at anvende netop denne type afskærmning skal ses i henhold til følgende funktionsbeskrivelse:

Der tages udgangspunkt i at sikre:
- at solopvarmningen af lokalerne minimeres
- at dagslys reflekteres maksimalt ind i lokalerne
- at generende sollys minimeres overfor den enkelte medarbejder.

Persiennen bidrager aktivt til et godt indeklima. Persiennesystemet er monteret i en ventileret glasfacade, og den samlede afskærmningsfaktor er g - værdi  0.30. Dermed er der mulighed for at minimerer el-forbruget til belysning, ventilation og køling.

Solafskærmningen styres centralt facadevis. Den daglige styring udføres ved at vippe lamellerne. Persiennerne kan reguleres op og ned i forbindelse med rengøring af ruderne.

Specifikationer
LUXALON MEGA persienne er fremstillet af aluminium i en lameltykkelse på 0,7 mm og en bredde på 220 mm. Lamellerne er perforeret med en 1,5 mm huller i en perf. grad på ca. 20 % med en uperforeret bort på langs af lamellerne.

Lamellerne er fremstillet med den specielle roll-form teknik fra HUNTER DOUGLAS, der sikrer en helt plan persienne med et minimum af deflektion.

Overflade:
Farven er silver metallic.
Persiennens modulmål er ca. 3000 mm brede og har en højde på ca. 3200 mm. Afstanden mellem de enkelte lameller er 150 mm. 

Persiennen kan fremstilles i størrelse efter ønske. Alle komponenter, der er anvendt til persiennen, er nøje afprøvet. Hæve/sænkeliner er fremstillet af plastbelagte stålwirer.

Motorer
Persiennen er forsynet med 2 motorer på 220 w. Den ene motor udfører hæve/sænke funktionen, den anden motor vippefunktionen.

Styring:
Persiennesystemet er tilsluttet den overordnede styring.

Håndtering og montering af persiennen:
En solafskærmning af denne størrelse har en forholdsvis høj vægt, ca. 50 kg. Der er udviklet en funktion, der giver mulighed for at montere persiennen uden montørens tunge løft.

 

Klik her for en printvenlig PDF-udgave af denne side.
Klik her og se vores udvalg i indvending solafskærmning.
Klik her og se vores udvalg i udvending solafskærmning.
For yderligere information om solafskærmning, kontakt Peter Gjerløff, dir. tlf: 6341 2491.

Ønsker du at bliver orienteret, når vi opdaterer nyhedsspottet,
så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 

Mogens Rasmussen A/S | Industrivej 3B | DK-5500 Middelfart | Tel.: +45 64418033 | Fax.: +45 64418422 | CVR: 19262677 | mra@mras.dk | Sitemap