Luk vindue
Architectural Products
Print
Lys og farver i byggeriet

Med RODECA Multi-væg panelerRodeca Multi-væg paneler åbner nye muligheder for lys og farver i byggeriet. De translucente paneler skaber spændende arkitektoniske oplevelser. Udvendigt kan Rodeca give byggeriet en farveeffekt og en lethed, der forstærkes, når der indefra sættes lys på facaderne. Rodeca kan ligeledes give indvendige rum en helt ny dimension, når dagslyset ses gennem de farvede eller klare vægplader.

Let montering
Rodeca Multi-væg paneler er lette at arbejde med i mere end én forstand. Vægten er lav, så håndteringen foregår i de fleste tilfælde uden ekstra løfteudstyr. Tilskæringen udføres let på stedet med normalt værktøj, og monte-ringen foregår ubesværet med de tilhørende monteringsprofiler. Rodeca Multi-væg paneler leveres i en byggebredde på 200-500 mm og i tykkelser fra 16-40 mm. Længden leveres efter ønske op til 11 m, eller helt op til 25 m med specialtransport.

Materiale med mange egenskaber
Rodeca Multi-væg paneler er en co-ekstruderet polycarbonat plade som leveres med 2-3 eller 5 rums opdelinger, som giver U-værdier helt ned til 1,2 W/m2k. Materialet er stærkere end glas, og er praktisk talt brudsikkert. Der kan gives 10 års garanti mod falmning og slagstyrke forringelse (f.eks. haglskader).

Farver
Rodeca facadepanel systemet leveres med en lang række særlige overflader og farver, der kan tilpasses de enkelte forhold. Kan leveres i valgfri RAL farver efter ønske.

 • Klar – standard panelet med høj translucens.
 • Opal – antiblænd, et mælkehvidt panel der ikke blænder.
 • Atlanterhavsgrøn – glaseffekt farven.
 • Bi-Colour (3D) – et enestående produkt der giver varierende visuel effekt afhængig af synsvinkel, dagslys eller belysning.
 • ICE struktur – med ekstra diffust udseende, leveres i 3 standard farver.
 • Colour – gennemfarvede paneler i en lang række standard RAL farver, eller efter ønske.
 • Heatblock – reflekterer op til 60% af de infrarøde stråler.
 • Reflexa + – reflekterende guld eller sølv overflade, men stadig translucent.
 • Kollegiebyen, Viborg
  ”Vi har valgt at beklæde Alpha og Beta kollegierne med plader af RODECA polykarbonat indfarvet i forskellige blågrønne farver. Materialet signalerer en friskhed og originalitet og underbygger intentionerne om at skabe et byggeri, der fordrer innovation - lyst til at nytænke, præcis som husets beboere.

  Materialet reflekterer sine omgivelser, vejret, årstiden. Samtidig er materialet halvgennemsigtigt, som giver hele huset let og luftigt udtryk. Den gennemsigtige RODECA facade giver mulighed for at bruge den bagvedliggende facade arkitektonisk. Den indre facade, i dette tilfælde sandwich- elementer, er udsmykket med supergrafik med navnet på kollegiet og området. Tilsammen giver de to facader et dynamisk billede, som vil forandre sig dagen igennem.

  Når mørket falder påvirker lyset indefra oplevelsen af kollegiet. Fra hvert af værelserne strømmer lys ud på bagsiden af Polykarbonatfacaden fra et lille vinduesparti og danner oplyste felter på facaden, som tager den farve fra det polykarbonatpanel der befinder sig umiddelbart ud for vinduet. Fra det orange flugtvejtrapperum strømmer et varmt lys gennem polykarbonatpladerne. Trapperummet er et uderum og her er polykarbonaten den eneste facade.”

  ”Polykarbonat, som materiale, synes jeg rummer mange muligheder for arkitekter. Vi har i Alpha og Beta kollegierne forsøgt at udnyttet nogle af dets muligheder. Jeg tror at vi, i de kommende år, vil se polykarbonat brugt i flere og flere projekter, hvor dets mange muligheder vil blive udstillet.”

  Mads Markersen, Arkitekt m.a.a.
  Arkitema

  Klik her for en printvenlig PDF-udgave af denne side.
  Klik her og se vores udvalg i facadesystemer.
  For yderligere information om facadesystemer, kontakt Peter Gjerløff, dir. tlf: 6341 2491.

  Ønsker du at bliver orienteret, når vi opdaterer nyhedsspottet,
  så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

   

  Mogens Rasmussen A/S | Industrivej 3B | DK-5500 Middelfart | Tel.: +45 64418033 | Fax.: +45 64418422 | CVR: 19262677 | mra@mras.dk | Sitemap